Reis met de "Mississippi"
Deel: 3

pg vissen.jpg (42370 bytes)
īs Middags dood ik de tijd vaak met vissen. Hier heb ik een voor mij
onbekende koraalvis gevangen

Van Ras Tannura  gaan we terug naar Bahrain en ten anker op de reede, klaar voor de volgende opdracht of hulpverlening. Het is erg saai en heet op de reede van Bahrain en we doden onze vrije tijd met vissen en als afleiding komen er af en toe Arabische Dows langszij om wat drinkwater te bedelen wat erg schaars is in deze contreiŽn.  Gelukkig worden we na een paar weken verzocht om naar het booreiland Gatto Selvatico te vertrekken welke met een paar dagen naar een nieuwe locatie gesleept moet worden. Het gaat tevens harder waaien, wat ons echter geen vekoeling geeft want het draaid uit op een zandstorm en het fijnepoederzand dringt ver door in het schip. Na twee dagen klaart het weer op en wordt de lucht weer helder.
Nu het weer verbeterd is kunnen we ook de Gatto Selvatico vastmaken en al spoedig zijn we met het booreiland onder weg. Het is maar een kort reisje en na drie dagen zijn we al weer onderweg naar Bahrein.

dhow.jpg (30093 bytes)
Een Arabische Dhow komt lanszij om wat water te halen

dhow2.jpg (27862 bytes)
Drinkwater hebben ze niet, wel een Rolls Royce aan dek !


gatto selvatico.jpg (25420 bytes)         gatto selvatico2.jpg (27718 bytes)
Ook verleenden wij onze diensten aan het Italiaanse booreiland Gatto Selvatico

Op  4 januari kwam er weer leven in de brouwerij, onze marconist had een bericht ontvangen van de Noorse tanker Arrian welke ter hoogte van Ras Tannura aan de grond was gelopen. Meteen werden de motoren gestard en het anker gelicht, en vertrokken we met volle kracht naar de positie van de gestrandde tanker. na vijf uur varen kwam de Arrian in zicht, en bij de tanker aangekomen kregen we meteen een contract op basis van Lloyds open Form. Het was mooi weer met een vlakke zee zodat we meteen sleepverbinding konden maken op de tanker, want onder weg hadden de bootsman en zijn mannen de nylon rekker en de voorloper al aangesloten op de sleepdraad. Met de sloep werd er  gepeild naar de diepte rond de tanker zodat de kapitein wist welke richting de tanker het beste naar diep water gesleept kon worden. Het schip lag op een zandbank dus was er weinig kans op bodemschade voor de tanker en konden we alle vermogen van de Mississippi in de strijd gooien.
Diezelfde avond hadden we succes, het schip begon met de kond weg te draaien en kwam bij hoog water vlot, waarna de Arrian op eigen kracht haar reis kon vervolgen.

arrian2.jpg (29627 bytes)
De Arrian staat vast en de Mississippi begint met haar eerste
pogingen het schip vlot te trekken

arrian.jpg (30866 bytes)
Boven en onder: snaarstijf staat de sleeptros als de Mississippi
met volle kracht aan de gestrande tanker ligt te trekken

arrian3.jpg (29607 bytes)

heineken.jpg (35284 bytes)
Terug in Bahrain werd het succes van de berging gevierd met een biertje.
Met de lege blikjes werd het achterdek versierd door enkele creatieve bemanningsleden

heineken2.jpg (44582 bytes)
Dit zijn de mannen, dat is hun bier!!
staand v.l.n.r.: matr. v/d Marel, 2e strm. Ketting, matr. d. Jonge en btsm. Smallegange
zittend:matr.o.g. Recourd, en de dekjongens Simons en Contant

Bij onze terugkomst in Bahrain zitten er vijf maanden op en naderde het einde van de reis. We voeren eind januari nog een keer uit voor een tanker die te kampen had met machine schade, maar na enkele uren kwam het bericht dat de problemen verholpen waren en keerden we terug naar Bahrain. op 10 februari was het eindelijk zover, de aflosploeg kwam aan boord en na zes maanden  gingen wij naar het Belmont hotel in Manama, waar we overnachtten, om vandaar de volgende dag naar huis te vliegen.

rope.gif (1152 bytes)
                           
       btn_ptxt.gif (1008 bytes)      btn_home.gif (396 bytes)      btn_ntxt.gif (1014 bytes)