Werkzaam bij de SEDCO 135 A te Brunei.
vervolg reis met de Clyde:

sedco135A.jpg (91704 bytes)
Het booreiland SEDCO 135 A

Eind januari kwamen wij in Seria, te Brunei aan. We waren gecharterd door de Shell, om het booreiland SEDCO 135 A te assisteren welke werkzaam was in de wateren van Borneo ter hoogte van Brunei. Dit enorme booreiland is een z.g. "diepzeeeiland, welke dus in diepere wateren boorde en dus niet op de bodem van de zee kwam te staan, maar werd afgezonken en op zijn plaats werd gehouden door ankers, welke het eiland computer gestuurd op zijn locatie hield. Op de boorlocatie wordt het eiland voor ongeveer 2/3 afgezonken, en boord drijvend naar olie.

clydelabuan1.jpg (50085 bytes)

clydelabuan2.jpg (29670 bytes)Het eiland bestond uit drie op enorme melkflessen lijkende holle cylinders, met een doorsnee van meer dan tien meter en een hoogte van 60 meter. Deze waren gemonteerd op drie afzonderlijke pontons , die dertig meter lang, 20 meter breed en 8 meter diep zijn. Op deze pontons drijft het eiland.  door de cylinders vol te laten lopen met water,   De kolommen dragen een driehoekig werkplatform waarvan de zijden een lengte hebben van 85 meter. Met inbegrip van de boortoren is de hele installatie ruim 100 meter hoog. Op het dek van het eiland zijn opgesteld de dieselelektrische boorinstallatie met aandrijving, een installatie om zeewater te destilleren, de opslagruimte voormaterialen en gereedschappen, de kranen voor het laden en lossen, een landingsdek voor helikopters en de verblijven, keukens en recreatie ruimtes voor de bemanning die tot 75 koppen kan bedragen. De SEDCO 135 A werd gebruikt door de Shell groep voor opsporingswerk in de wateren bij Serawak, Sahba en Brunei. Wij assisteerden het eiland bij het verplaatsen naar nieuwe locaties en het uit zetten van haar ankers, en bij slecht weer, voor eventuele calimiteiten.  Het was eentonig werk en ons enige verzet was af en toe met de sloep naar de wal, waar we konden vertoeven in de Shell-club, en wat site-seeing in de buurt, want we moesten altijd berijkbaar blijven voor het schip omdat het booreiland ten alle tijden onze hulp kon inroepen.


Foto rechts: met de sloep naar de wal. V.l.n.r. leerl. machinist J. Scherpenisse en 1e strm. Chr. Vorst

 

clydelabuan.jpg (27688 bytes)
De Clyde voor anker voor de kust bij Seria, noord Borneo.
De pavoisering is vanwege Koninginnendag

Maar begin mei moesten we de SEDCO 135 A naar de baai van Labuan slepen waar zij haar jaarlijkse onderhoudsbeurd zou ondergaan, en zouden wij een nieuwe opdracht krijgen, het verslepen van een booreiland van New Orleans naar Afrika.

clydelabuan3.jpg (47012 bytes)

Het verslepen van de SEDCO 135 A naar de baai van Labuan

clydelabuan4.jpg (50634 bytes)

bootsman.JPG (37847 bytes)
Na de nodige borrels moest de bootsman op
de po, rechts H. van der Aar

kampongborneo.jpg (82947 bytes)

Kampong te Seria, Brunei, Borneo

kampongborneo2.jpg (87027 bytes)

btn_ptxt.gif (1008 bytes)       btn_home.gif (396 bytes)      btn_ntxt.gif (1014 bytes)